Ve Fox Şampiyonlar Ligini Amerikaya Götürdü  

Posted by Emir Kanca




Eğer birisi bir şekilde Birleşik Devletlere Futbolu -yani onların deyimiyle Soccer ı- sevdirebilirse bu müthiş endüstri son büyük patlamasını yaşayacak. Gelgelelim yıllar içerisinde bu bir türlü gerçekleşmedi, Pele den Backham a sayısız büyük yıldız 30 larından sonra bunu başarabilmek istiyen girişimcilerin çabaları sonucu yeni kıta ya yol aldılar ancak hiçbiri de başarılı olamadı.
Başarılı olamadı ama neye göre olamadı?
Bugün MLS maçlarını izlediğimde gördüğüm güzel stadlar, kaliteli görüntü, ciddi sayıdaki seyirci gibi faktörler çok doğal olarak e burada ne eksik? sorusunu sordurdu bana. Ve cevabı bulmam da çok zor olmadı, eksik olan şey tutkuydu!
Futbolu bu kadar mükemmel yapan şey aslında onun anlamsızlığına rağmen duyduğumuz tutkudan, aşktan başka birşey değil. Bugün Türkiyede Baseball ligi kurulsa ve bir girişimci büyük yatırım yapıp Alex Rodriguez i mesela "Fenerbahce Canaries" takımına transfer etse ne olur? Bu Amerikalı Fenomen oyuncu bize hiçbirşey ifade etmez, 1-2 gider bakarız neymiş bu düdük makarnası diye, o kadar. Çünkü işin background unu bilmiyoruz, bizim için o atışlarda eski rekabetlerin anıları yok, eski efsanelerin gözümüzde canlanan sahneleri yok, o ilk giydiğimiz formaların hissi yok işte. Bu yüzden bu kadar zor Amerikaya Futbolu sevdirmek, ister Beckham ı götür, ister Messi yi.
Fox ciddi bir yatırım yaptı ve Şampiyonlar Ligi yayın haklarını aldı Amerika için, şimdi ise bunu izletebilmek için ne yapmalıyız diye konuşuyorlar. Düşünülen projeler, HD yayın, next generation grafikler, ünlü yorumcular, çok iyi spikerler vs. Tamam bunlar gerçekten müthiş, ancak o adamlara futbol izletmenin tek bir yolu var bana göre, o da kendi öz efsanelerini yaratmak, Alabama dan bir Redneck in müthiş işler başarması yada bir Detroit li Afro-American ın inanılmaz yükselişi vs gibi fenomenler yaratmak.
Fox un işi zor, kolay gelsin ve iyi seyirler.

Ada' dan Liverpool Dedikodulari  

Posted by Emir Kanca


Ada' nın gözde blog ları bu aralar Liverpool un transfer dedikodularını konuşuyor. 'Asla Yanlız Yürümeyecek' takımın ardı ardına aldığı müthiş galibiyetler ve bir anda takımın kendini şampiyonluk potasında bulması da elbet bu dedikoduları körükledi. Bana göre bir diğer etken de Rafa nın attığı imza ve akabinde meydana gelen güven ortamı oldu.
Dedikodular Rafa nın bir cebinde 21m£ luk bir teklifle Eto'o için Barça ya gideceği, diğer cebinde ise tam 18m£ luk bir teklifle Gareth Barry için Villa nın kapısını çalacağını söylüyor. Bu iki transferin yanında kanatlara da varyeteli 1-2 isim alırlarsa (bkz: David Silva, hatta Arda Turan) ne Şampiyonlar Ligi bırakırlar ne EPL...
Düşündüm bir an, Hargreaves - Carrick vs Barry - Gerrard... Liverpool Wins.

Terim Ne Yaptı? Ne Yapıyor?  

Posted by Emir Kanca


Fatih Hoca nın çıkardığı kadroyu görünce suratıma oluşan ifade tam olarakta buydu, kare muhteşemmiş gerçekten. Anlamı şu "Hmm? E iyiymiş?"

Şımarık, asi, alayına isyan bir line-up açıkladı Terim. Helal olsun, İspanyolları savunma yaparak kim yenebildi ki? Zaten basın toplantısı sırasında belliydi hocanın böyle bir 11 açıklayacağı, Terim bir çocuk gibi şen, heyecanlı hatta duygusaldı. Diziliş şu şekilde (resim sporx'den) ;




Ne sormuştum başlıkta? Fatih Terim ne yaptı?

Vallahi bunun adı intiharmıdır, cesaretmidir bilmiyorum ancak hoşuma gitti onu itiraf ediyorum.

Galatasaray ın 2009-2010 Transfer Listesi  

Posted by Emir Kanca


Çok gizli kapaklı çalışmaz Galatasaray böyle konularda, gazetelerde çıkan (Ronaldinho, Drogba gibi saçma isimleri elbet bu çıkarımın dışında tutuyorum) isimler genelde doğrudur. Son günlerde Galatasaray ın Fransadan takip ettiği oyuncuların isimleri düştü gazetelere.

Mamadou Sakho, Carlos Sanchez ve Rabiu Afolabi yani 2 stoper 1 önlibero takip ediyormuş Galatasaray.
Mamadou Sakho bu listenin en dikkat çekici ismi, 90 doğumlu bu genç stoper uzun zamandır ciddi anlamda dikkatleri üzerine toplamış durumda. 19 yaşında PSG nin line-up stoperi olmak kolay iş değil. İnce, uzun ve hızlı. Galatasaray alırsa büyük iş yapmış olur.
Afolabi daha mütevazi bir isim, genç yaşında parladı ve Napoli yolunu tuttu ancak as takıma yükselemedi. Sonra Standart Liege ardında da A.Wien de oynadı. Asıl yükselişini 2005 ten beri formasını giydiği Sochaux da yaşadı, bu günlerde ismi Martin O'Neill ın Aston Villa sı ile anılıyor, Afolabi de elbette bu ilgiden çok memnun. Belki Sakho gibi bir "wonderkid" değil ancak ayakları yere sağlam basan iyi bir stoper.
Carlos Sanchez ise açıkcası fazla izlemediğim ancak methini duyduğum bir önlibero, 85 doğumlu ve 2007 yılından bu yana Kolombiya milli takımına da kapağı atmış durumda.

Bunların hepsi Galatasaray adına olumlu isimler, ikinci bir Ribery balığı yakalarlar ise bu defa kaçırmazlar artık.

Köşede Kalmış Hikayeler - Resimler #1  

Posted by Emir Kanca

Bilgisayarın kenarında köşesinde kalmış resimleri kurcalarken çıkan ve şahsımı hem acıktıran hemde gülümseten bir resim...

Bir yaz akşamı, Çek Cumhuriyeti maçı öncesi...Nasıl ama? Kebap Müthiş değil mi?


Resimdeki sanat eseri "Kavacık Aboov Kebap" ta yaratıldı. 3 kişilik karışıktır kendileri. İçinde Ciğer, adana, kuzu şiş, kanat bulunur, bunlara gevrek hale getirilmiş lavaş, soğan ve bilimum salata eşlik eder. Közlenmiş biber ve domateslerde işin tuzu biberi.

Afiyet olsun efendim.

Futbol Topunu Bomba Zannetmiyen Forvetler #1  

Posted by Emir Kanca

Bu yeni başladığımız serinin asıl çıkış noktası Fenerbahçemizin son iki yıldız forvetinin taraftarda yarattığı travmadır elbette. Kendi adıma hem fiziği kuvvetli hemde futbol topuna hakettiği değeri veren golcüleri pek severim, Nicolas Anelka mesela bu cins golcülerin en güzel örneğidir.



#1 - Luis Suarez


Bu serimize Ajax ın gül yüzlü Uruguaylısı, can forveti Luis Suarez ile başlıyoruz. Kendisini Huntelaar ın partneri olarak tanıdık Ajax forması altında ancak ikiliyi izlerken şunu farkediyorduk ki Huntelaar beleşçi bir golcü iken Suarez bunun çok ötesindeydi. Herşeyden önce hızlı bir forvet kendileri, tekniği yüksek, gol sezgileri vasatın üzerinde, fiziği yeterli. Daha 22 yaşında olduğunu düşünüp hala gelişime açık olduğunun kendimize hatırlatırsak değeri biraz daha artar gözümüzde.

National deki ilk profesyönel sezonunda 19 gol attıktan sonra Groningen yolunu tuttu Suarez -ki Groningen scoutları her zaman başarılı işlere imza atmıştır. bu onlar açısından bir + daha olarak yazılmalı hanelerine- ardından da ver elini Ajax.

Luis Suarez bana göre gerçek bir Premier League kumaşı. Bir şekilde aklını çelip Türkiyeye getirebilen olursa çok iş yapmış olur bizden söylemesi.

Milan Baros Ve Ortasahalar Uzerine  

Posted by Emir Kanca

Yıllarca gittiği hiçbir ligde bu gol ortalamasına ulaşamamış Milan Baros un, hatta kabız forvet olarak nitelendirilen Milan Baros un bu sene ulaştığı istatistiğin sırrı acaba Baros un TSL de daha çok çabalaması mı? yoksa bir anda gökten golcülük yetileri mi indi çek forvete? Yoksa işin sırrı Arda-Lincoln-Kewell üçlüsünde mi?

O üçlünün önüne Dani Guiza yı koysak acaba nasıl bir performans gösterir?

Twitter Updates

    Twitter' dan takip et

    İzleyiciler

    Beer

    Beer

    Dave Gilmour

    Dave Gilmour

    Michael

    Michael

    Mark Knopfler

    Mark Knopfler

    Jack

    Jack

    Zorba

    Zorba

    Stand Against Cancer

    Stand Against Cancer

    Blog United

    Alex

    Alex

    Zico

    Zico
    Nosso Rei

    Roberto Carlos

    Roberto Carlos

    Lugano

    Lugano
    Futbol Bloglarini Takip Edin