En Unutulmaz Futbol Kavgaları  

Posted by Emir Kanca

1-Goikoetxea vs Maradona

83 yılında "Goiko" Maradona nın ayagını gerçekten iğrenç, insanlık dışı bir şekilde kırdıktan sonra maçın rövanşında hayata dair bakışında zerre kadar değişiklik olmadığını gösterir ve anlamsız bir pozisyonda Maradona nın kafasına doğru bir rövaşata yapar. Bunun üzerine İspanysa kralının önünde futbol tarihinin en unutulmaz kavgalarından biri başlar !




2- Eric "The king" Cantona vs Crystal Palace Taraftarı Gariban


Kendisine ırkçı bir küfür eden (ne demişse allahın fransızına) Crystal Palace taraftarını fena benzetiş herhalde futbol ve kavga kelimeleri bir araya geldiğinde akla gelen ilk sahnelerdendir. Genç taraftar da kendisine doğru uçan agresif fransızdan çekinmemiş ilk şoku atlattıktan sonra karşılık vermiştir Cantona ya. Aferimdir ona, Cantona yı severiz o ayrı.


3- Pascal Nouma vs Mills

Tabi Türkiyeyle olan feodal bağından müt evellit bir sempati var Nouma ya biz Türklerde. Sevmeyeni fazla yoktur bizde. Ancak bu ünlü kavgada asıl olay ne kavganın şiddeti, ne Nouma nın bir anda olay yerine girip tokadı patlatması nede bu tokadın zaten antipatik bir karakter olan Leeds li Mills de patlamasıydı.

Asıl olay Nouma nın Uefa ya yaptığı savunmaydı. Pascal Nouma Uefa ya verdiği savunmada kavga eden arkadaşlarını ayırmaya gitt iği sırada ayağının kayıp Mills e yanlışlıkla "elinin çarptığını" belirtmişti. Efsane adamdın be P ascal.

4- Zinedine "Zizou" Zidane vs Marco Materazzi

Ve belkide bütün bu kavgaların en popüleri olan Zidane ın Materazzi ye attığı kafaya geldi sıra. O kadar çok rating i yüksek noktası vardı ki bu olayın, Zidane ın müthiş efendi bir adam oluşu, Materazzi nin iflah olmaz bir piskopat oluşu, bu maçın dünya kupası finali olması, gerçek bir futbol tanrısı olan Zidane ın son maçı oluşu vs.

İş tek kelimeyle bir fenomen haline gelmiş, bu ola yın bubble-head leri, bilgisayar oyunları, t shirtleri bile çıkmıştı bir anda.

Belkide ilk defa bir kavgada, kafayı atan taraf hiç ayıplanmadı. Eee karşıdaki Materazzi olunca :) .


5- Carlos Diogo vs Luis Fabiano



Ve son olarakta muhtemelen en komiklerine geldi sıra. Zaragoza lı Diogo ile Sevilla lı L.Fabiano nun insanın izledikçe kahkahalarına engel olamadığı kavgası gerçek bir klasiktir. Kavga bir faul pozisyonunun akabinde Fabiano nun Diogo ya bir hamle yapması ancak becerememesi sonrasında Diogo nun rakibine iyisinden bir yumruk yerleştirmesi ile başlıyor. Sonrası ise müthiş bir komedi, sırayla ıskalanan yumruklar (onlara yumruk denebilirse) birbirini izliyor ve kavga bitiyor.


Evet, bu yazıda bitiyor.

0 yorum

Yorum Gönder

Twitter Updates

    Twitter' dan takip et

    İzleyiciler

    Beer

    Beer

    Dave Gilmour

    Dave Gilmour

    Michael

    Michael

    Mark Knopfler

    Mark Knopfler

    Jack

    Jack

    Zorba

    Zorba

    Stand Against Cancer

    Stand Against Cancer

    Blog United

    Alex

    Alex

    Zico

    Zico
    Nosso Rei

    Roberto Carlos

    Roberto Carlos

    Lugano

    Lugano
    Futbol Bloglarini Takip Edin