Ve Fox Şampiyonlar Ligini Amerikaya Götürdü  

Posted by Emir Kanca




Eğer birisi bir şekilde Birleşik Devletlere Futbolu -yani onların deyimiyle Soccer ı- sevdirebilirse bu müthiş endüstri son büyük patlamasını yaşayacak. Gelgelelim yıllar içerisinde bu bir türlü gerçekleşmedi, Pele den Backham a sayısız büyük yıldız 30 larından sonra bunu başarabilmek istiyen girişimcilerin çabaları sonucu yeni kıta ya yol aldılar ancak hiçbiri de başarılı olamadı.
Başarılı olamadı ama neye göre olamadı?
Bugün MLS maçlarını izlediğimde gördüğüm güzel stadlar, kaliteli görüntü, ciddi sayıdaki seyirci gibi faktörler çok doğal olarak e burada ne eksik? sorusunu sordurdu bana. Ve cevabı bulmam da çok zor olmadı, eksik olan şey tutkuydu!
Futbolu bu kadar mükemmel yapan şey aslında onun anlamsızlığına rağmen duyduğumuz tutkudan, aşktan başka birşey değil. Bugün Türkiyede Baseball ligi kurulsa ve bir girişimci büyük yatırım yapıp Alex Rodriguez i mesela "Fenerbahce Canaries" takımına transfer etse ne olur? Bu Amerikalı Fenomen oyuncu bize hiçbirşey ifade etmez, 1-2 gider bakarız neymiş bu düdük makarnası diye, o kadar. Çünkü işin background unu bilmiyoruz, bizim için o atışlarda eski rekabetlerin anıları yok, eski efsanelerin gözümüzde canlanan sahneleri yok, o ilk giydiğimiz formaların hissi yok işte. Bu yüzden bu kadar zor Amerikaya Futbolu sevdirmek, ister Beckham ı götür, ister Messi yi.
Fox ciddi bir yatırım yaptı ve Şampiyonlar Ligi yayın haklarını aldı Amerika için, şimdi ise bunu izletebilmek için ne yapmalıyız diye konuşuyorlar. Düşünülen projeler, HD yayın, next generation grafikler, ünlü yorumcular, çok iyi spikerler vs. Tamam bunlar gerçekten müthiş, ancak o adamlara futbol izletmenin tek bir yolu var bana göre, o da kendi öz efsanelerini yaratmak, Alabama dan bir Redneck in müthiş işler başarması yada bir Detroit li Afro-American ın inanılmaz yükselişi vs gibi fenomenler yaratmak.
Fox un işi zor, kolay gelsin ve iyi seyirler.

1 yorum

zaten ondan önce de espn yeterince kaliteli bir yayıncılık hizmeti sunuyordu yıllardır ama anlaşılan hiçbir etkisi olmamış, boşa kürek çekecek yani fox..

Yorum Gönder

Twitter Updates

    Twitter' dan takip et

    İzleyiciler

    Beer

    Beer

    Dave Gilmour

    Dave Gilmour

    Michael

    Michael

    Mark Knopfler

    Mark Knopfler

    Jack

    Jack

    Zorba

    Zorba

    Stand Against Cancer

    Stand Against Cancer

    Blog United

    Alex

    Alex

    Zico

    Zico
    Nosso Rei

    Roberto Carlos

    Roberto Carlos

    Lugano

    Lugano
    Futbol Bloglarini Takip Edin