Transfer Dedikoduları -VARAN 1-  

Posted by Emir Kanca


Evet sezon sonu yaklaşıyor, TSL nin iki büyüğü Fenerbahçe ve Galatasaray ın ligden erken düşüşleri transfer çalışmalarının -ve eşzamanlı olarak dedikoduları da- erken başlamasına yol açtı. Fenerbahçe özellikle skandal olarak nitelendirilebilecek bir sezon geçirdi ve görüldü ki çok ciddi bir operasyon istiyor bu kadro.

Kabaca bir hesap yaparsak 9-10 futbolcunun gideceğini tahmin ediyorum (Ali Bilgin, Can Arat, Josico, Maldonado, Lugano, Kazım, Yasin, Gürhan Gürsoy) bunların yanında süprizler de olursa kimse şaşırmamalı elbette.

Artık şu kesin ve nettir ki -en azından Fenerbahçe için konuşmak gerekirse- Transferi kesinlikle kulüp yapmalı, Milan da, Lyon da, Bayern de olduğu gibi. Ancak bunun için futbolu bilen bir Ceo yada bir tür Sportif Direktör vs gerekiyor. Aksi senaryoda insanın elinde Josico lar Maldonado lar kalıyor böyle ve getirdiklerinin kat be kat fazlasını götürüyorlar elbette.

Galatasarayda ise durum farklı aslında oldukça iyi bir iskelet var ancak etrafı sallantıda bu iskeletin. Eğer eldekileri kaçırmazlar ise ( özellikle Arda yı ) 2-3 imzalık bir transfer dönemi Galatasaray ı önümüzdeki seneye çok güçlü bir şekilde sokabilir.

Konu başlığına yani asıl konumuz olan Transfer Dedikodularına dönelim, Arjantin asıllı bir Türk tanıdık var, hani arkadaşın arkadaşı hesabı. Kendisinin daha önce Oscar Cordoba yla ve hatta ne alakaysa John Carew le olan yakın ahbaplığını bilirdim. Bugün ondan transfer dedikoduları geldi, hem Fenerbahçe hem Galatasaray ı ilgilendiricek cinsten.

İşin Fenerbahçe tarafında Murat Özaydınlı var işin içinde, bir Arjantinli bir Kolombiyalı topçuyla ilgileniyormuş Fenerbahçe. Bunlardan birisi önlibero diğeri sağ açık imiş (evet sol değil, sağ...). Hangisi hangisidir bilmiyoruz, isim de yok. Ancak şahsen önlibero nun Boca Juniors lu Fabian Vargas olduğunu tahmin ediyorum ki şiddetle de onaylarım.

İşin Galatasaray tarafı dedikodu daha da ilginç, Bayram Tutumlu kaynaklı habere göre Aurelio önümüzdeki sene %80 Galatasarayda imiş.

Şimdi bunlardan yapılabilecek pek çok çıkarım var;

* Fenerbahçe nin sağ açık bakıyor ? Benim çıkarımım bu Kazım ın gideceği, Deivid in ise forvet alternatifi olarak kadroda bulunacağı anlamına geliyor.

* Galatasaray Aurelio yu almaya çalışıyor ? Benim çıkarımım bu Mehmet Topal ın satılacağı anlamına geliyor.

Daha tabi bunlar ilerki haftalarda çığ gibi büyüyecek haber ve duyumların öncü sarsıntıları. Ancak özellikle Fenerbahçe de bu transfer döneminin hareketli geçeceği şüphesiz.

0 yorum

Yorum Gönder

Twitter Updates

    Twitter' dan takip et

    İzleyiciler

    Beer

    Beer

    Dave Gilmour

    Dave Gilmour

    Michael

    Michael

    Mark Knopfler

    Mark Knopfler

    Jack

    Jack

    Zorba

    Zorba

    Stand Against Cancer

    Stand Against Cancer

    Blog United

    Alex

    Alex

    Zico

    Zico
    Nosso Rei

    Roberto Carlos

    Roberto Carlos

    Lugano

    Lugano
    Futbol Bloglarini Takip Edin