CLAİREFONTAİNE  

Posted by Emir Kanca



Paris' in 50km güneybatısında bir kasaba, adı Clairefontaine-en-Yvelines. Bu kasaba dünyanın belkide en iyi futbol akademisini barındırıyor içinde, tam adıyla "Le Centre Technique National Fernand Sastre" ancak genel olarak bilinen adıyla "Clairefontaine".

Müthiş bir doğal atmosferin göbeğinde görkemli bir Fransız ortaçağ malikanesi ve onun uçsuz bucaksız arazisine kurulmuş bu akademi. Fransız Futbol Federasyonu (F.F.F) in kontrolünde yapılanmış ve 1988 yılında kapılarını açmış ilk defa.

Fransada ülke topraklarını çevreliyen sekiz tane daha futbol akademisi var (Castelmaurou, Châteauroux, Liévin, Dijon, Marseille, Ploufragan, Vichy ve Reims) ancak bütün bu futbolcu portföyünün sadece en iyileri Clairefontaine de yetişme ayrıcalığını kazanıyor. Tabi bunun sonucunda ortaya çıkan jenerasyon da gidip bütün majör kupalara damga vurabilmiş.

Thierry Henry, Nicolas Anelka, Louis Saha, William Gallas, Jerome Rothen, Hatem Ben-Arfa, Abou Diaby, Jeremie Aliadiere Clairefontaine in gurur kaynakları listesinden ilk akla gelen isimler.

Clairefontaine' in bu yetenekli çocuklara sağladığı imkanlar ise tek kelimeyle inanılmaz. Tam 56 hektar toprağa yayılmış 66.000m2 doğal çim zemin, kapalı futbol sahası, fitness center, sadece medical servislere ayrılmış bir bina, restoranlar, caféler ve 3 tanede tenis kortu (?).

Bizde şöyle Gebze taraflarına bir Clairefontaine açsak fena mı olurdu? :)

0 yorum

Yorum Gönder

Twitter Updates

    Twitter' dan takip et

    İzleyiciler

    Beer

    Beer

    Dave Gilmour

    Dave Gilmour

    Michael

    Michael

    Mark Knopfler

    Mark Knopfler

    Jack

    Jack

    Zorba

    Zorba

    Stand Against Cancer

    Stand Against Cancer

    Blog United

    Alex

    Alex

    Zico

    Zico
    Nosso Rei

    Roberto Carlos

    Roberto Carlos

    Lugano

    Lugano
    Futbol Bloglarini Takip Edin