Tarih Tekerrür Mücadelesi Part 1  

Posted by Emir Kanca

Uzun zaman sonra, tam 13 yıl sonra ilk defa Fenerbahçe ve Trabzonspor bu kadar rekabet havası kokluyorlar birbirlerine karşı.

Türk futbolunun tartışmalı dahi çocugu Ersun Yanal, İspanyolların Bilge Adamı, Avrupa Şampiyonu Luis Aragones e karşı. Türk gol kralı Gökhan Ünal, İspanyol ve Türk kralları Dani Guiza ve Semih Şentürk e karşı. Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük futbolcu Alex de Souza, Trabzon un büyük yeteneği Yattara ya karşı. Sarı Lacivert, Bordo ve Maviye karşı bugün.


Fenerbahçe ilk 6 hafta aldığı skandal sonuçların ardından kendini toparladı ve çok iyi bir seri yakaladı. Gitti denen bir sezon geri döndü, Fenerbahçe tekrar zirveye attı kendini. Trabzonspor ise uzun zamandan sonra ilk defa kadrosunda gittiği ciddi revizyon akabinde Ersun Yanal önderliğinde zirveyi zorluyor. Karadeniz şehrinden şampiyonluk şarkıları ilk defa bu kadar inanılarak yükseliyor.

İçinde bulunduğumuz sezonun ilginçliği ise fikstür de yaşandı. Uefa nın ilk devreleri erken kapattırma talimatı yüzünden ilk devre nin son maçı olan Fenerbahçe-Trabzon karşılaşmasının da ikinci devreye sarkarak bir devre de iki Fenerbahçe-Trabzon maçı (derbi denebilirse derbisi...) oynanayacak olması...


Önümüzdeki saatlerde ilki başlayacak bu düelloların.. Ancak önce bundan tam 13 yıl öncesine dönmekte fayda var!

O günlerde Türkiye nin %30 unu Fenerbahçeli kabul edersek(Anketlerde hep böyle çıktığı için rakamı o şekilde kabul ettim.) Türkiyenin geri kalan %70 i Trabzonsporluydu. Bordo Mavili ekip Şenol Güneş önderliğinde, Abdullah Ercan lı, Şota Arveladze li, Ogün lü, Bülent li Hami li line-up ıyla son yılların en iddaalı kadrosuna sahipti ve zirvenin en ciddi ortağı idi.


Fenerbahçe de hiç boş değildi elbette, Teknik Direktör dünya şampiyonu Carlos Alberto Parreira, Elvir Boliç, Feyyaz Uçar, Rüştü, Oguz, Aykut...


Tek kelimeyle muhteşem bir karşılaşmaydı. Abdullahın golüyle Trabzonspor un öne geçmesi bütün ülkeyi ayağa kaldırmış ancak Fenerbahçe Oguz un frikikten sonrasında da Aykut un golleriyle maçı kazanmış ve sonrasındaki İstanbulspor maçını bir kenara koyarsak o gün, o gece, orada şampiyon olmuştu.

Trabzon o günden sonra bir daha toparlanamadı. Taa ki 2008-2009 sezonuna kadar!

Ve kader yine o iki takımı karşı karşıya getiriyor.

Bu gece aslında iki takım içinde görünenden çok daha fazlasını ifade ediyor.

İyi oynayan kazansın.

0 yorum

Yorum Gönder

Twitter Updates

    Twitter' dan takip et

    İzleyiciler

    Beer

    Beer

    Dave Gilmour

    Dave Gilmour

    Michael

    Michael

    Mark Knopfler

    Mark Knopfler

    Jack

    Jack

    Zorba

    Zorba

    Stand Against Cancer

    Stand Against Cancer

    Blog United

    Alex

    Alex

    Zico

    Zico
    Nosso Rei

    Roberto Carlos

    Roberto Carlos

    Lugano

    Lugano
    Futbol Bloglarini Takip Edin